悅滿軒

House of Joy
2022-08-10 167 浏览
油封鸭系我觉得成餐最好食嘅一道菜,亦系食过咁多间当中煮得最嫩滑软熟嘅!😍🤩🦆$268 法国家乡焗煲配油封鸭‼️首推,超软熟油封鸭😍‼️朋友一食完同我讲:「小心啲食呀,食落口就唔见咗」笑死「都唔知你讲乜!」我完全不明就里😂结果一食,鸭肉入口化开,真系好神奇😳,系食过咁多间煮得得最滑嫩软熟嘅,意外惊喜!不过相对地就 缺乏左酥脆嘅外衣,补尝嘅系覆盖住满满嘅脆蒜。记得尽快食,冻左真系会美味减半😨家乡焗煲底系白豆加白肉肠,我本身麻麻地蕃茄酱同豆,但佢每样材料配合得好好,白豆有啲似薯蓉小面团,反而觉得几好食🦆$88 法国泥蟹汤还好,高质、特别但少贵🦆$368 苹果木烟熏乳猪打卡必点‼️我本人系超中意食乳猪嘅,呢间煮得好好食,外脆内软,薯菜都好食;不过唔够上次系荃湾广场地窂食个间咁好食(揾番餐厅名我再后补打卡位‼️:上枱个阵系连炉同苹果木,烟雾散出,好有仙气;遗憾嘅系侍应冇比时间我影相📸️,想打卡嘅各位,记得拎定相机🥲🦆$368 肉眼扒牛扒系好好味,肥瘦均匀,每一口都可以有两种口感;5成嘅成熟度刚好,外焦内嫩,juicy多汁,系对得住价钱嘅肉眼抵赞嘅系有两种酱汁提供,但我觉得冇好夹,都系中意就咁食多啲,酱汁纯

油封鸭

🦆$268 法国家乡焗煲配油封鸭
‼️首推,超软熟油封鸭😍‼️
朋友一食完同我讲:「小心啲食呀,食落口就唔见咗」
笑死「都唔知你讲乜!」我完全不明就里😂
不过相对地就 缺乏左酥脆嘅外衣,补尝嘅系覆盖住满满嘅脆蒜。
记得尽快食,冻左真系会美味减半😨

泥蟹汤

🦆$88 法国泥蟹汤
还好,高质、特别但少贵

乳猪

🦆$368 苹果木烟熏乳猪
打卡必点‼️

肉眼扒

🦆$368 肉眼扒
抵赞嘅系有两种酱汁提供,但我觉得冇好夹,都系中意就咁食多啲,酱汁纯粹尝下鲜😂

🦆佢仲有个好多人叫嘅甜品🍮焗雪山,白色嘅蛋白泡沫似雪山,甚美,但我已经太饱了所以冇叫到,中意影相嘅大家可以试下😆

📍 悦满轩 (荔枝角)
荔枝角青山道800号饶宗颐文化馆H座

地铁站要行一小段斜路,小远(10分钟到),但环境幽静。食好西系要行下😂

2022-07-10
乳猪