2020-04-06 275 浏览
Doubleshot by Cupping Room #中环❗️最近hit爆景观一流cafe❗️呢间Cafe嘅景观真系吸引左唔少人嚟打卡,超大玻璃,而且啲食物特别得嚟又靓😍𠮶日平日下昼一点几去到唔需要等位,但就冇最多人打卡嘅窗边位,不过都有侧面啲窗位嘅😆!Lunch set $168下昼可以选择lunch set,包三款菜式,其中再加$10仲有佢哋signature嘅炸猪扒三文治!啲前菜望落简简单单,但又比我想像中好食㖞😋!Katsu sando (+$10)先介绍佢哋嘅特色吉列猪扒三文治,调味好好,啲面包烘过搽上香草牛油,加埋沙律酱芥末酱葱花,的确好惹味😆只系可能我哋摆得有啲耐,个猪扒冇我想像中咁香脆,有少少干,建议大家都系快啲食咗佢啦🙈!味道:4.1/5Hummus with tahini 以为只系普通嘅鹰嘴豆酱,点知调味非常出色,加咗少少辣,令到成个鹰嘴豆非常惹味🤤配埋点左少少橄榄油嘅意大利面包,味道反而令我有惊喜💕!味道:4.1/5House smoked salmon🍣(+$10)呢个烟三文鱼同样唔错,烟熏味恰到好处,唔会过浓过咸,而且每块都好肥美,配埋少少酸忌廉同埋酸洋葱,简单
❗️最近hit爆景观一流cafe❗️

Lunch set $168

啲前菜望落简简单单,但又比我想像中好食㖞😋!

Katsu sando (+$10)

味道:4.1/5

House smoked salmon🍣(+$10)
呢个烟三文鱼同样唔错,烟熏味恰到好处,唔会过浓过咸,而且每块都好肥美,配埋少少酸忌廉同埋酸洋葱,简单但系出色😋!
Lunch set 性价比: 3.8/5

signature burnt cheesecake🍰$68
呢个芝士蛋糕几乎系每个人必食,好多人推荐,抱住好期待嘅心情,可惜又有啲失望😍口感介乎于日式芝士蛋糕同纽约芝士蛋糕之间,唔算超级creamy,但又唔系日式芝士蛋糕咁松软🤔面头嘅焦窿一啲都唔香脆,有少少失望😢。
味道: 3/5
性价比: 3/5

Cold brew jing earl grey lightly infused with pineapple🍶$78
虽然呢一杯嘢饮的确有啲贵,但味道好特别🤩伯爵茶味幽香,配上甜甜地嘅菠萝汁,两者出奇地夹❗️连装饰嘅菠萝片都非常香甜,推荐大家一试。
味道: 4.1/5
性价比: 3.5/5

整体来讲环境一流不在话下,食物质素都还可以🙈个人认为熟食好味过个芝士蛋糕,尤其系啲小食反而仲好食。不过份量唔算好多,系有少少贵。如果想揾一个地方做吓嘢同朋友倾吓计都唔错嘅😛而且佢哋里面仲有酒吧,想饮酒嘅朋友都可以喺呢度坐下🤣。
House  smoked  salmon
Signature  burnt  cheese cake