2021-10-15 177 浏览
难得有人请食饭,而且咁耐都冇试过一班人聚埋一齐玩返晚,点都要俾面出席第一次来到环境都几堂皇华丽本来冇打算写食评,挂住食、玩和吹水,所以好多都冇影到相食完觉得正先想写,所以好多都冇影,祗得文字描述,呢间d菜式有d特别,唔同平时食开个d晚宴菜式星海荟四小碟酸姜皮蛋:酸姜唔辣酸酸甜甜,皮蛋好creamy,夹埋酸姜一齐食好夹,中和返个桨囗感觉蜜汁靓叉烧:唔硬入囗即化金砖豆腐:炸到成旧金砖,外脆内嫩五香牛什煲:味道香浓,牛什好腍好入味,个汁送饭一流红烧煲仔翅:见到佢哋系每一煲独立用gas炉煲滚再上枱,有好多翅,滚热辣,味道好好椰青炖花胶汤:未饮已经闻到好香椰青味,入囗清甜,润喉润肺,椰肉和花胶好腍好滑法式焗响螺:将d螺肉和蘑菇切碎捞晕再酿满个响螺再在面加上芝士来焗,面层块芝士又脆又好味,入面啖啖肉又香又美味原只脆皮皇子鸽:非常惹味,皮脆肉嫩,撕开d肉好多肉汁招牌白胡椒焗大肉蟹:多膏多肉,好实正,入口食到胡椒味香得来有少少辣,惹味可囗花雕蛋白蒸班球:蛋白好滑,班球好大块肉质好实正上海云腿扒津白:津白索晒个上汤腍滑好甜,唯一系云腿,肉质冇问题,但食唔到个咸味鲜奶炖花胶:好香鲜奶味,花胶好厚身入囗好滑
第一次来到环境都几堂皇华丽

本来冇打算写食评,挂住食、玩和吹水,所以好多都冇影到相

星海荟四小碟

酸姜皮蛋

蜜汁靓叉烧:唔硬入囗即化

金砖豆腐:炸到成旧金砖,外脆内嫩

五香牛什煲:味道香浓,牛什好腍好入味,个汁送饭一流

红烧煲仔翅

法式焗响螺

原只脆皮皇子鸽:非常惹味,皮脆肉嫩,撕开d肉好多肉汁

原只脆皮皇子鸽

招牌白胡椒焗大肉蟹

花雕蛋白蒸班球:蛋白好滑,班球好大块肉质好实正

鲜奶炖花胶:好香鲜奶味,花胶好厚身入囗好滑

真系又好味又好食,食到饱一饱
2021-09-28
红烧煲仔翅