Mina 爸公司今日要OT ,得返我自己同Mina姐2个,我朋友系启德的新屋入伙,我哋去完佢屋企参观,顺便去附近嘅新商场AIRSIDE行吓,去到3楼见到Relish Kitchen by ALOT ,见Mina姐都肚饿,入去食个晚饭先。全店的装修用咗简约嘅木系家具,走日式文青Cafe风,佢哋除咗系餐厅之外,仲有家具卖!餐厅中间有个好大嘅月球灯,打卡同影相都好靓🥰✨今次选咗以下食品✨🌟 西京烧比目鱼伴炒野菜+洋葱烤薯$188比目鱼烧完后嘅鱼肉仲好滑嫩,鱼肉味道好鲜甜,配搭埋炒得香口嘅椰菜加洋葱烤薯,烤完后仲保留到蔬菜嘅原味,食落真系好滋味,推介的必试菜式。🌟蒜香惹菌海鲜扁意粉 $188海鲜包括:带子、虾帆立贝,意粉质地好弹牙,口感多层次中间夹杂唔少野菌,食落满满蒜香,亦有少许海鲜鲜味,成碟意粉都炒得好香,但又唔会腻。 🌟明太子牛油果大虾薄饼($148)大虾烤得弹牙香口,配上营养健康嘅牛油果及带点咸香嘅明太子,饼皮焗得好脆口,食落好唔会溜。🌟明太子手羽$68已经预先将鸡翼嘅骨挑出,中间系带点辣味嘅明太子馅,鸡翼煎得外脆内软,口感层次好丰富。🌟 宇治抹茶蛋糕配日本红豆$68人气的必食既甜品,

✨今次选咗以下食品✨

🌟 西京烧比目鱼伴炒野菜+洋葱烤薯$188

🌟蒜香惹菌海鲜扁意粉 $188
,成碟意粉都炒得好香,但又唔会腻。

🌟明太子牛油果大虾薄饼($148)

🌟明太子手羽$68
口感层次好丰富。

🌟 宇治抹茶蛋糕配日本红豆$68
人气的必食既甜品,卖相好成旧朱古力咁,可以切开一格格咁食 ,入面就系红豆馅心同手治抹茶,非常好的配搭,而且一啲都唔甜。

🌟 Black Sesame Latte
饮品就叫咗杯黑芝麻latte,上面嘅拉花好精美。饮之前搞一搞匀就可以饮到浓郁嘅芝麻香味。
2024-02-07
  • 宇治抹茶蛋糕配日本红豆