2023-05-09
前排同男朋友讲开好耐冇食过大排档,跟住就揾到依间楼上有冷气嘅大排档,啱晒我咁怕热嘅人😆餐厅仲有唔少打卡场景位添👍🏻烧椒酱皮蛋 $48先来个冷盘,皮蛋白爽弹,蛋黄甘香,配上酸酸辣辣嘅剁椒酱好开胃😋蚝仔菜脯煎蛋 $98我同男朋友都好钟意食蛋😆呢个蚝仔菜脯煎蛋啱晒我哋胃口,蚝仔肥嘟嘟,加上爽脆粒粒菜脯,煎蛋好香而且有口感👍🏻楼上小炒皇 $148嚟呢啲大排档,当然要食镬气小炒😍呢个小炒皇材料丰富,除咗有惹味韭菜花之外,仲有爽嫩鱿鱼须、爽口虾仁、嫩滑小带子、甘香大虾干,配上原粒腰果,炒得香口惹味😋马拉盏生菜煲 $98呢个生菜煲又系超级香,原个砂煲相上枱热辣辣,爽脆生菜加上椒丝肉碎虾干上枱之后即快炒均匀,香气四溢😋我呢个重口味人士就觉得如果马拉盏味道再浓一啲会更加惹味🙈星洲炒米粉 $108星洲炒米粉咖喱味道超香,米粉加入芽菜、韭黄,增加爽脆口感之余,仲提升香气😋配料仲有虾仁、叉烧、洋葱、蛋,每一口米粉都好够馅👍🏻
烧椒酱皮蛋 $48
蚝仔菜脯煎蛋 $98