Nonsense

餐厅: Nonsense
资讯:

2023-09-09 715 浏览
喺呢间环境咁有格调嘅Cafe入面竟然有驰名嘅创意煲仔饭,一直都好好奇日式嘅食材再加埋港式口味嘅煲仔饭到底有几夹?!今次终于有机会同朋友嚟食晚餐品尝一下😋黑毛猪肋肉日式煲仔饭💰HK$188必点呢到最出名嘅日式煲仔饭,店员会教你点样食,一边捞再逐少逐少加入佢哋嘅秘制酱油,佢哋嘅秘制酱汁系一种比较淡嘅甜酱油,觉得够味就可以停啦。猪肋肉肉质系软得嚟偏爽口,仲有大量菇类加埋生鸡蛋蛋汁,咁样就成到成个煲仔饭都唔会干,而且仲可以加强口感~食到最后仲会有啲脆脆嘅饭焦,成个饭会令人觉得非常之惊艳🤤紫菜炸单骨鸡翼💰HK$68原本觉得紫菜味鸡翼好似会怪怪地,点知食落去先知原来紫菜同炸咗嘅单骨鸡翼系出乎意外地夹!重点系食蛋骨鸡翼好方便,唔会太狼狈~参巴辣虾酱。炒牛舌粒💰HK$82牛舌肉质煮到好软好淋,唔会好橡筋咁咬唔开,配合埋食辣辣哋嘅虾酱,成件事好开胃!双重芝士。蟹肉。焗大啡菇💰HK$82芝士同大啡菇一向都系最佳拍档,今次有埋丝丝蟹肉,成个组合更加鲜味~旁边仲有薯蓉做配菜~(Hot)Rose Jasmine Tea 💰HK$32壶下面有火一直将啲茶慢慢煮热!劲大壶,店员仲话可以叫佢地无限加水,好抵饮~

黑毛猪肋肉日式煲仔饭💰HK$188

紫菜炸单骨鸡翼💰HK$68