未有疫情之前,小编去台湾一定要食火锅放题😌香港虽然好多放题式火锅,但质素都相当参差🥲今次去到元朗既马祖食佢地既全日90分钟放题,终于比我揾番台湾既味道😍佢地有几个价位既火锅放题可以拣,小编同朋友就拣左Prime Grade($203一位)呢款😚 可以任食Prime Grade肩胛肉眼同西班牙无激素猪肉片~一入去会比猪牛各两碟,之后再叫就同店员讲得啦😋另外,汤底我地分别叫左药膳台湾麻辣汤(中辣)同爆浆熔岩芫茜汤~两个汤底都超级满意呀😭😭😭😭!麻辣汤绝对食到辣味👍🏼 又唔会死辣死咸个种,食完都唔洗丧饮水🙈本身都惊芫茜汤会超淡,点知佢一上枱真系爆晒茜🤣 食到最后个煲都仲有芫茜未食晒🤣 题外话:建议大家将牛肉落系麻辣汤,而豚肉就落系芫茜汤,绝配😍另外仲有任拎既火锅配料、饮品同甜品😍 啲配料见店员都fill得好密,抵赞🥰 饮品都超多种类拣!最重要就系任食movempick雪糕呀😍 有云尼拿同士多啤梨味~ 绝对值回票价啦😍虽然得90分钟,如果一大班朋友想边吹水边食都几赶下🙈 但以佢既食物质素,真系值得一去架😊
未有疫情之前,小编去台湾一定要食火锅放题😌
香港虽然好多放题火锅,但质素都相当参差🥲

Prime Grade肩胛肉眼
西班牙无激素猪肉片

两个汤底都超级满意呀😭😭😭😭!
药膳台湾麻辣汤
爆浆熔岩芫茜汤