2024-07-06
以前住喺屯门都食过一次,终于开咗分店位于马鞍山新港城,食放题就想食啲好少少嘅肉,呢间食材用料好,好多澳洲靓牛拣,仲包一杯或者夜晚畅饮台式特饮(黑糖珍珠奶茶、爆柠柠檬茶都有) 台式小食选择又非常多,难怪开亲每间分店都咁受欢迎中午我哋拣咗90分钟任食 又或者可以加钱要120分钟任食 星期六去每位$289 食完真系好满足可以食到:澳洲200日谷饲牛澳洲黑安格斯封门柳多款特式底汤底(麻痹鸭、呷醋猪、红烧火牛等)我哋分别拣咗麻痺鸭系麻辣鸭血仲有红烧火牛,就系红烧牛肉汤底最钟意佢一人一锅 而且用咗铸铁锅可以保持温度够热 又好快煮熟选择实在太多太多,真系讲唔晒盐酥鸡很多火锅店都有我钟意呢度嘅椒麻鱼皮 仲有炸花枝丸 好食过唔少台湾餐厅台味十足的劲高质肉燥饭样样都咁好食真系食唔哂 肉类方面,重点放在:澳洲200日谷饲牛澳洲黑安格斯封门柳两款都有好优质,钟意食牛味就拣封门柳,每一碟都靓唔使拣-数十款肉类、海鲜、锅物、前菜、台式小食、台式主食、红烧卤水等30多款自助蔬菜类、丸类及饮品区有好多罐装饮品和茶饮-又被火锅耽误了的台饮店餐厅自家台式茶饮 见到制茶师 真系用上火枪 黑糖珍珠鲜奶、香水爆柠、芝芝绿几杯到
可以食到:
澳洲200日谷饲牛
澳洲黑安格斯封门柳
多款特式底汤底
(麻痹鸭、呷醋猪、红烧火牛等)
我哋分别拣咗麻痺鸭系麻辣鸭血
仲有红烧火牛,就系红烧牛肉汤底
最钟意佢一人一锅 而且用咗铸铁锅
可以保持温度够热 又好快煮熟
选择实在太多太多,真系讲唔晒
盐酥鸡很多火锅店都有
我钟意呢度嘅椒麻鱼皮 仲有炸花枝丸
好食过唔少台湾餐厅
台味十足的劲高质肉燥饭
样样都咁好食真系食唔哂
肉类方面,重点放在:
澳洲200日谷饲牛
澳洲黑安格斯封门柳
两款都有好优质,钟意食牛味就拣封门柳,每一碟都靓唔使拣
又被火锅耽误了的台饮店
餐厅自家台式茶饮
见到制茶师 真系用上火枪
黑糖珍珠鲜奶、香水爆柠、芝芝绿
几杯到咁好饮 难分高下
芝芝奶盖劲浓厚 劲推荐
—————————————————————
#一鼎台式火锅 #马鞍山美食
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相机食先
___
🥇Follow @eathkgirls