2017-11-23 3620 浏览
星期日晚八点几去到呢间餐厅唔使等位,俾佢个半自助餐餐牌吸引左。佢个沙律同甜品系任食之后叫多个正餐咁样。入去𠮶阵唔知佢个沙律吧咁大,我同爸爸都叫咗份好大份嘅正餐。正餐我地叫咗个意大利饭伴带子同精选烤肉盘(猪肋骨,香春鸡,昆士兰肠)。沙律吧啲嘢食多到食完都差不多饱。😲平时食开意大利饭都系白汁杂菌的,今次呢个蟹肉带子意大利饭俾到惊喜我,因为佢系用茄酱煮的。蟹肉加上茄酱烩出十分鲜甜的味道,食左一啖就已经大赞👍🏻饭软硬适中唔会好似生米咁要咬。反而得两粒带子系面好似太小。猪肋骨烤得太耐了,烤得很黑肉质很干,好似用水煲完才烤咁,没有肉味。鸡都系一样太干。昆士兰肠就煮得油了。食这碟烤肉盘,倒不如净系食沙律吧。已经饱到根本无能力食甜品了。