2019-06-23
今天第一天开门就来试一下!大约在门口等了15分钟便可以安排入座,原本我们打算点常餐嘅猪润米及特餐嘅暗然销魂饭,但当时侍应讲话卖晒,当时系12:15 所以我哋改为常餐嘅沙茶牛肉米及特餐嘅猪扒双煎蛋饭,但实际上我平时食茶餐厅都系食榨菜肉丝米或猪润米,但为咗试吓佢常餐嘅多士,好无奈咁拣咗沙茶牛肉米!饮品好快就送到,热奶茶算系正常,但相比华立既奶茶,就左差d。肠仔炒蛋多士,肠仔炒蛋都系正常,多士就比想像中好食,不过个牛油就自己擦既!沙茶牛肉米就比较咸,我返到屋企饮咗三杯水!猪扒双煎蛋饭差不多等了半小时先到,猪扒味道有少少奇怪!就在等煎蛋饭时,附近有一枱比我们迟少少入座嘅,竟然点左暗然销魂饭,真系O左嘴!之后旁边再有一台新入座嘅,就叫咗猪润米&暗然销魂饭,之后个侍应又话暗然销魂饭卖晒!当时系13:45!可能第一天新开张比较乱,但都唔好老点我话冇啰,如果系要等得耐就应该话比客户知要等得耐,你话卖晒转个头其他刚入坐嘅又叫到㖞,最后我食咗样我根本唔想食嘅嘢!早知我就去大埔墟嘅茶餐厅食啦!
沙茶牛肉米就比较咸,我返到屋企饮咗三杯水!
猪扒双煎蛋饭差不多等了半小时先到,猪扒味道有少少奇怪!
早知我就去大埔墟嘅茶餐厅食啦!