忙咗成个星期,终于可以唞一唞🍻 啲人成日话喊咗出嚟会舒服啲,原来系真事😅 不过绝对唔系有人虾我,而只系透过电影嘅情节,将平日积埋嘅郁闷发泄咗出嚟啫🤭 几个喊到眼红红嘅我哋由戏院🎬行出嚟,点都要揾个地方回一回气🥹 醒起街尾近 #鸿图道 有间以 #露营 为主题嘅 #特色餐厅「 营足四季 Season Camping 」,一于带大家去食返餐开心吓🍻香港地方浅窄,可以喺市区揾到就连 #露营车 🚍 都摆得落嘅餐厅,实在难得🔥 餐厅布置得有声有色,四处都可以揾到有关露营嘅布置同餐桌,好有仪式感⛺️ 朝早只系食咗块面包嘅我,肚仔打晒鼓😅 好在餐厅老板够细心,就连下午茶时段都可以揾到 #正餐 同各种各样嘅 #小食 同 #饮品 🍻 真系望住个餐牌上嘅美食已经够晒兴奋🤪 🐥泰式糯米酿鸡翼 - 胀卜卜嘅鸡翼,咬落去热辣辣,师傅将软绵绵嘅糯米酿入去咗骨嘅鸡翼里面一齐炸,食起嚟特别香口🤤🍖泰式黑椒焗猪手 - 师傅将火炉控制得非常好,甘香嘅猪皮,充满骨胶原,最啱贪靓嘅女士们用嚟补一补🤭 猪手肉入口淋滑,配上淡淡嘅黑椒风味,好惹味呀🤤🐟柚子烟熏三文鱼洋葱薄饼 - 薄薄一层嘅薄饼底🍕好香脆,师傅再喺上面铺上烟熏三文鱼,

🐟柚子烟熏三文鱼洋葱薄饼 - 薄薄一层嘅薄饼底🍕好香脆,师傅再喺上面铺上烟熏三文鱼,再淋上 #柚子酱,同充满甜味嘅洋葱非常夹味🤤 难怪我每次过嚟都一定要食佢😉

🐽黄咖喱炭烧猪颈肉饭 - 炭火上烧过嘅猪颈肉好香口,加上带有少少肥肉,零舍有风味🤤 酱汁用上特制嘅黄咖喱,味道唔会太辣,配埋白饭一齐食,特别有风味🤤🤤

食得咁饱,又点少得叫杯 #龙眼冰 润吓喉🧊 材料用上新鲜嘅龙眼肉,味道唔会太过甜,正好为浓味嘅食物嚟个中和作用😉 简简单单嘅一个周日,我哋围埋倾吓偈、打吓卡… 原来留港消费都一样可以咁chill㗎❤️

📍 营足四季 (观塘) 鸿图道86号中富中心地舖
2024-11-17
$212 (其他)