2024-03-18
之前网上见到人地去虾场食虾好似几得意,一直都想试,今日终于完左依个心愿!虾虾烧位于佐敦好方便,一上到去已经见到好有几排饮品柜,茶、果汁、汽水、酒类任君选择。全部位置隔离都有长长既水缸,可以随时随地夹新鲜生猛既大头虾上黎烧🦐餐厅亦会按人头送上一串白鳝,烤过后肉质爽弹,仲有阵阵既焦香,好惹味!自助吧更加有唔少海鲜可以拎,例如鲍鱼、扇贝、生蚝、鱿鱼等等,全部都好新鲜,店员提醒我地要加蒜蓉或牛油一起烧,唔系会痴壳,非常贴心!完全唔洗惊唔识,因为佢地都会提供适时既帮助。除左海鲜,仲有牛肉串、鸡肉、玉子、丸、菠萝等等🍍你想像到既,依到都有!烧到咁上下又可以拎熟食,例如有咖喱鱼蛋、炸饺子🥟甚至连整好既虾都有!食到最后当然以甜点划上句号,雪糕口味都众多,我最钟意就系豆腐口味!清清地。三百几蚊,咁多款海鲜、食物、饮品、甜品,任饮任食真系好抵!黎紧要同屋企人再encore!