2023-03-28
呢间系位于油麻地嘅一间台式小食店 除咗有多款手摇饮品 仲有蛋糕添🤩价钱亲民 又好食🥰.📌黑糖伯爵盒子 $36系伯爵茶cream同海绵蛋糕互相间住 比例十分好🙌🏻伯爵茶cream好好味 茶味好出 甜度适中 一啲都唔腻🍵夹埋蛋糕食真系一流❣️另外用个杯装住黑糖珍珠 可以按照自己口味去加😆珍珠嘅黑糖味好香 食落烟烟韧韧 令整体口感更丰富🖤.📌豆乳盒子 $38面头系一层浓郁豆乳cream 下面就系海绵蛋糕加cream😝就咁睇面头𠮶层豆乳Cream好杰好甜 但食落好顺滑好易入口 豆乳味好出 甜度又适中💛望落都几多cream咁 但海绵蛋糕同忌廉嘅比例好好👍🏻海绵蛋糕食落唔算好松软 不过配埋软滑轻盈嘅忌廉食 口感即时upgrade🆙不过个cream食得多就会有啲腻🤏🏻.📌蟹黄肉松小贝(四件) $38蛋糕嘅外围用左大量肉松包住 金黄色卖相相当吸引😍蛋糕食落好湿润 口感唔算太松软 偏实净 唔关唔关事雪过👀食落蛋香味几浓 甜甜地🥚肉松系甜肉松 一丝丝 带点韧劲 好有咬口😚蛋糕入面系薄薄一层蛋黄酱 多左啲creamy嘅口感🤍整体配搭得好match💯但冇乜蟹黄味 感觉同原味系一样🫣
📌黑糖伯爵盒子 $36
📌豆乳盒子 $38
📌蟹黄肉松小贝(四件) $38
蟹黄肉松小贝(四件)
蟹黄肉松小贝(四件)