2020-04-18
因为朋友好想黎呢间餐厅食饭.. 所以就约左呢一晚陪佢入黎土瓜湾试试 我地系旺角坐巴士入黎, 原来都比想像中方便同快 餐厅装潢简单, 枱与枱之间有足够距离, 坐落舒服 : ) 食物选择唔少 pasta, 煲仔饭(日式 不是港式), Main Course肉类/海鲜, 甜品 饮品都有唔少特色款 香煎比目鱼扒波士顿龙虾尾配香草柠檬忌廉汁 $238 (好长既名) 系我至爱既龙虾尾呀! 一整条都好饱满同弹牙 ~ 比目鱼扒 有2大件 好厚身! 油脂丰富, 煎得香脆 ~ ( 配菜仲有椰菜bb !! 呢期经常见到佢 ) 黑毛猪肋肉日式煲仔饭 $168 最钟意呢个😋 每粒饭都索满酱汁, 未食已经闻到好香 猪肋肉 腍身惹味, 大量菇菌,芦笋 加埋蛋汁, 配合得好好~ 就算斋食d饭已经觉得好正 ~~ 钟意食饭焦既 可以等佢放一阵先捞匀^^ 沙姜炸鸡翼 $68 & 避风塘日本小茄子$58 两款炸物 炸既程度恰到好处 香口得黎 唔太油腻 ^^ 令人一啖接一啖咁食~ 第1次食沙姜口味既鸡翼, 原来两者系超match !! 小茄子无想像中的油腻 ~ 而且配埋炸蒜粒食 好正 (仲有大量芝麻粒, 不过我觉得芝麻粒反
我地系旺角坐巴士入黎, 原来都比想像中方便同快
餐厅装潢简单, 枱与枱之间有足够距离, 坐落舒服 : )
食物选择唔少
饮品都有唔少特色款
香煎比目鱼扒波士顿龙虾尾配香草柠檬忌廉汁 $238
(好长既名)
系我至爱既龙虾尾呀! 一整条都好饱满同弹牙 ~
比目鱼扒 有2大件 好厚身! 油脂丰富, 煎得香脆 ~
( 配菜仲有椰菜bb !! 呢期经常见到佢 )
黑毛猪肋肉日式煲仔饭 $168
最钟意呢个😋 每粒饭都索满酱汁, 未食已经闻到好香
沙姜炸鸡翼 $68 & 避风塘日本小茄子$58
两款炸物 炸既程度恰到好处
香口得黎 唔太油腻 ^^ 令人一啖接一啖咁食~
第1次食沙姜口味既鸡翼, 原来两者系超match !!
小茄子无想像中的油腻 ~ 而且配埋炸蒜粒食 好正
(仲有大量芝麻粒, 不过我觉得芝麻粒反而有少少抢味 ~ 少返d会好d)
Perfume Fruit Oolong Tea $58
呢度既饮品 真系不得了, 超 级 靓 !!
呢杯系朋友叫的 ~ 我试饮左一啖 好清新 !!
个香水樽 其实系玫瑰味糖浆黎架 ~ 愈喷得多 玫瑰味道愈重 ~
我叫的 Smoky Rose Lemonade $58
自行将梳打水 同玫瑰糖浆 按自己喜好加入 ~ 过程中要keep住试味
玫瑰糖浆中 其实仲加入左蜜糖同苹果烟熏木, 未饮已经闻到香气
感觉好似做实验咁~ 可能就系因为咁 佢同一个好似test tube既容器装住? >v<"
整体饮落 唔会太甜, 几fresh呢
p.s. 每款都系即叫即制.. 要预返时间等候
p.s.s. 有做take-away的 : )