呢间法国餐厅楼高两层 地下系酒吧层 二楼就系法菜用餐区🍴装潢系工业风 坐得好舒服 去到夜晚暗暗地 都几有情调🖤多数法国菜都比较贵 但呢到食物水准高 价钱仲要贴地 CP值几高🤑.📌餐前面包 $free嗌完嘢食就会送上人头酸种面包 边边脆卜卜 包身松软带点烟韧拉扯感🥖个麦味好香 带微酸🌾烘到暖笠笠 搽埋少少牛油 好食🧈.📌Escargots $138有六粒田螺肉 好爽弹🐚个蒜味同香草味好浓🧄🌿 仲橄榄油香好出🫒不过整体偏重口味同油腻 配埋块包索下个酱 balance番就啱啱好🙌🏻块包都好正 烘到外脆内松软 私心想要多几块🍞.📌Spring Chicken (600g) $238春鸡入面涂满晒香料同rosemary 腌得好香 好入味 咸咸地带微辣🧂🌶️唔点个烧汁都已经好够味👍🏻600g都几有份量 食落肉质都嫩滑 就算鸡胸位都唔会好鞋🐔旁边嘅薯蓉好出色 牛油同忌廉味劲浓香 口感绵密幼滑🧈🥛沙律加左黑醋好开胃🥗.📌Carbonara $198喂好食㖞🥹63-degree温泉蛋一切开流晒啲蛋黄浆出嚟🥚捞埋落个意粉到 超creamy🍝feel到系好正宗冇加忌廉 净用蛋黄,芝士同烟肉嘅油 做到呢个感觉🍳

📌餐前面包 $free
餐前面包

📌Escargots $138

📌Spring Chicken (600g) $238
Spring Chicken (600g)

📌Carbonara $198
喂好食㖞🥹63-degree温泉蛋一切开流晒啲蛋黄浆出嚟🥚
Carbonara
捞埋落个意粉到 超creamy🍝feel到系好正宗冇加忌廉 净用蛋黄,芝士同烟肉嘅油 做到呢个感觉🍳🧀🥓意粉软硬适中 而且挂满晒汁 好好食❣️配料仲有烟肉, 炸烟肉同菇菇 成个口感更丰富🤤

📌Apple Crumble $108
估唔到甜品都高质😍庆生仲可以写生日板 店员仲会拍手唱生日歌 少尴 但服务唔错🎂即刻焗起 啲金宝脆脆超级香脆😆再喺面头淋上吉士酱 食落更香甜 仲有淡淡蛋奶香🥚🥛下面底嘅苹果虽然系用咗艾菲 不过焗完之后其实感觉分别都唔系太大🍎苹果肉切得比坊间嘅大嚿 系一条条🤣食落酸酸甜甜 玉桂味劲香浓 🤩整体食落冇想像中咁甜 当饭后甜品都可以🍮唯一唔好嘅就系苹果唔够爽脆 偏淋身🙈
Apple Crumble

📌Enzyme Drinks by Natural Plus (Dragon Fruit) $78
好少见呢款饮品 又几特别🥤佢系用水果发酵出嚟 100%天然 有3%酒精🥃可能因为我拣左比较淡味嘅火龙果 所以果香味唔出 反而重酒精味😳如果想饮清新少少 可以拣其他口味😛

📌Delightful Passion $98
呢到嘅Signature Cocktail价钱又唔贵㖞🍸椰子味好浓香🥥用左Rum做base 再加少少热情果糖浆 柠檬同菠萝果汁 饮落甜甜地 几易入口😎装饰嘅菠萝干有惊喜 脆卜卜 仲要索晒啲酒味🍍
Delightful Passion
餐前面包
Escargots
Spring Chicken (600g)
Apple Crumble
Delightful Passion