2024-03-10 118 浏览
位于长沙湾嘅西班牙餐馆La Barra🇪🇸有次晚上行过见到 都几多人帮衬 搞到我都心思思想试下 所以上个weekend放假就约埋朋友嚟食lunch🍽️餐厅唔算大 不过装修有格调 而且下午已经好好气氛呢度嘅职员都超nice 细心介绍每道菜 会比意见点食最好 又会同客人闲聊一下🫶🏻除咗我哋之外 我见好多客人都系会开心笑住走ꕥ Panceta w/ toast多士微脆 将芝士碎/烟肉放上去一齐食🍞店员推介先放芝士 再放烟肉 又再放芝士🧀(相信佢都系一位芝士控😆) 味道同口感都好有层次 烟肉同一般坊间嘅唔同 唔会好醎 经过轻轻炙烧 渗出油份 食落特别香 入口亦不觉油腻ꕥ Hanger Steak超!软!嫩! 牛味又浓郁 难怪系chef’s recommend👨🏻‍🍳点呢款牛留意返可以唔洗自选熟度 跟返厨师建议就得㗎啦🐂牛下面系鹰嘴豆泥 配埋一齐食都几夹㗎ꕥ Red Prawn Fideua红虾好大只又新鲜 虾肉都好爽弹🦐第一次食fideua 系一种好幼嘅短面条 职员帮忙拆开虾头将虾膏挤出 再同面条拌匀 每一啖都满满鲜味 加上本身嘅青酱等其他酱料 层次丰富🥘ꕥ Churros食西班牙菜点少得chu

ꕥ Panceta w/ toast

ꕥ Hanger Steak

ꕥ Red Prawn Fideua

ꕥ Churros
食西班牙菜点少得churros 新鲜整起热辣辣 一份6条🍨可以点朱古力酱 或者配雪糕食 冷热交融