2022-01-28
👧🏻😋👅🍽✨鱼木日台美食 (九龙湾常悦道Eastmark) 有惊喜 冇得弹的Lunch 💛-💛拣佢纯粹因为就脚, 系九龙湾站同商业区中间以为会好多人, 点知好多位💛简约风, QR code落单, 每个选项都好清晰, 日, 台, 西式乜都有, 但名叫日台美食, 我地就当然拣左日台signature💛价钱的确唔算好平, 但好食, 同埋免加一黎讲有人serve上菜都算系咁-🇯🇵🐠🍱 西京渍比目鱼丼 $78✨平时系出面好少食鱼, 但见到人D相觉得好正就试下✨鱼好大块, 汁烧好入味, 鱼肉超滑!! 每一啖都有好后既鱼油同西京汁既味道✨红色果D系木鱼渍物 (应该系木鱼除非唔系😂), 同比目鱼一样入味, 跟饭食又可有D汁咁✨铺面有暖既椰菜丝; 饭有饭素-🐄 🍱 慢煮封煎牛柳丼 $82✨都唔少块牛, 唔系入口即溶超靓果D, 但胜左肉味重, 牛汁另上✨但我唔钟意佢D蒜粒好硬😫✨整体都好食, 个汁可帮到个丼饭冇咁干-🇹🇼🐓 台式盐酥鸡 (五粒) $30✨好滑! 唔会太多味粉, 有肉汁, 多肉唔会全都是炸粉同皮, 超好味✨但食完埋单先发觉有个bug, 加配可以$15买三粒盐酥鸡, 点解我叫多, 仲贵左$1/
鱼木日台美食 (九龙湾常悦道Eastmark)
有惊喜 冇得弹的Lunch 💛
🇯🇵🐠🍱
西京渍比目鱼丼 $78
✨平时系出面好少食鱼, 但见到人D相觉得好正就试下
✨铺面有暖既椰菜丝; 饭有饭素
🐄 🍱
慢煮封煎牛柳丼 $82
✨但我唔钟意佢D蒜粒好硬😫
✨整体都好食, 个汁可帮到个丼饭冇咁干
🇹🇼🐓
台式盐酥鸡 (五粒) $30
✨但食完埋单先发觉有个bug, 加配可以$15买三粒盐酥鸡, 点解我叫多, 仲贵左$1/粒😗
🇯🇵🧈
日式玉子烧 $15
✨滑! 甜甜地, 但太多沙律酱遮晒D蛋香味, 如果另上就好了
🧀🫓
芝士年糕 $15
✨炸得好! 年糕好烟韧, 芝士滑既, 都系果d来货啦! 最重要系炸得金黄同埋有隔油
🍲🍵
面豉汤/大麦茶 跟餐