2023-06-10 37 浏览
夜晚要去上环做野,所以就喺附近揾个地方食个饭啦!上环区晚上嘅街道都比较安静,但完全无阻餐厅嘅人来人往!入到去,发现呢间餐厅系市面上比较少见嘅猪肉专门店,仲有特务做主题,令人印象深刻!▪️Combo Mission B🌿芝士苹果焗猪扒饭平时喺街一定有食过焗猪扒饭,但呢间系有令我觉得惊喜,苹果口感清爽,猪扒厚实但唔会好韧,两者配合起来刚好平衡左油腻感!酸甜嘅味道好开胃😍钟意佢猪扒已切件,方便食用👍🏻🌿手打猪肉丸猪肉丸大大粒,味道浓郁,咬落去啖啖肉🤩但食多两粒后的确有d腻!▪️Combo Mission C🌿猪扒多士个人好欣赏呢款,面包本身甜甜地,猪扒嘅口感偏向爽口,有d似猪颈肉嘅口感,食落有点微辣,加上清新嘅生菜,整体味道层次十分丰富😊如果多士可以再脆口d就更完美喇🥰🌿薯条使用粗薯条款式,食落香脆👍🏻饮品方面选择唔算多,最想饮嘅奶茶已经卖哂🥲所以拣左Jasmine Tea & 椰青水消消滞啦😝

▪️Combo Mission B

🌿芝士苹果焗猪扒饭

钟意佢猪扒已切件,方便食用👍🏻

🌿手打猪肉丸

▪️Combo Mission C

🌿猪扒多士

猪扒多士

🌿薯条

使用粗薯条款式,食落香脆👍🏻

2023-06-07
猪扒多士