2019-01-10
好耐冇食过上海野 今晚嚟食次金满庭餐厅几多卡位 我地三个人坐得几舒服😺一口小笼包 保持到一向嘅水准 一笼有八只 细细只咁 系几抵食嘅👍🏻排骨蛋炒饭 好钟意食呢个饭 排骨配咗两个配料 一个系淮盐 啱晒啲好钟意食咸野嘅人 但系我就钟意食𠮶个酸酸辣辣嘅酱多啲 炒饭又系炒得唔错🤤回锅肉炒粗面 呢碟炒面炒得几均匀 捞埋回锅肉都唔会好辣 不过如果啲回锅肉再多多少少就更加好啦🙊薄饼 叫嘅时候系想配个香酥鸭半只嚟食嘅 我知个配搭有少少奇怪 但同桌友人一向钟意创新 咁就陪佢癫吓 可惜嘅系 薄饼一早就嚟咗 等到香酥鸭嚟嘅时候已经冻晒 侍应听到我地咁讲 好主动咁话帮我地拎入厨房再蒸过 服务几好😂讲返碟香酥鸭 好脆好好食 有淡淡嘅鸭香 学友人嘅食法 用薄饼包住嚟食又几有特色😆整餐我最钟意个香酥鸭 可能系因为够脆口 配唔配薄饼就见仁见智啦
餐厅几多卡位 我地三个人坐得几舒服😺