2024-10-31 2658 浏览
今日做嘢做到好攰,于是晚餐想食餐好嘅。嚟到湾仔嘅一间意大利餐厅,佢嘅装修非常有格调,而且佢嘅吊灯好有特色,坐得好舒服,环境好好。晚餐佢有两款set Menu可以选择,分别系sole Menu同埋Luna Menu,我哋今日就拣咗佢比较多食物选择嘅Luna Menu。鹅肝酱配无花果酱意大利面包呢道前菜真系令人惊喜!鹅肝酱滑顺细腻,配上甜美的无花果酱,两者的味道相辅相成,唔会太腻。意大利面包外脆内软,吸收咗酱汁之后,更加美味,令我一口接一口。血橙鲜虾他他呢个他他好清新,血橙的酸甜配上鲜虾的鲜味,味道非常均衡。虾肉鲜嫩,切得恰到好处,口感非常爽口。每一口都有水果的清新感,特别适合夏天享用。鲜刨白松露宽扁面呢道宽扁面真系唔可以错过!白松露的香气非常浓郁,搭配滑溜的面条,口感极佳。每一口都充满了松露的风味,令人欲罢不能,简直系一场味觉的盛宴。香烤原条海鲈鱼海鲈鱼烤得刚刚好,外皮香脆,肉质嫩滑。鱼肉非常鲜美,配上特制酱汁,味道更加升华。搭配一些时蔬,整体平衡得恰到好处,令人食指大动。提拉米苏呢个甜品真系完美收尾!提拉米苏口感柔滑,咖啡味道浓郁,但唔会过于甜腻,层次感十足。每一口都令人感受到幸福,让

鹅肝酱配无花果酱意大利面包

血橙鲜虾他他

鲜刨白松露宽扁面

香烤原条海鲈鱼

提拉米苏
呢个甜品真系完美收尾!提拉米苏口感柔滑,咖啡味道浓郁,但唔会过于甜腻,层次感十足。每一口都令人感受到幸福,让人完全放松。

除咗食物之外,我哋仲叫咗两杯Cocktail,调得都好特别,唔系常饮到嘅味道,推介大家不妨一试。
Riding the storm
Fragrant Horizons