2020-06-21
已经是第三次食丸十日本食堂🇯🇵食物的美味会停留在回忆中,令我再三回味!🤤🤤🤤星期六大约十一点九已经到达餐厅门口,其实已经keep住有人入去坐低叫野食,真系好旺😨用餐时间1.5小时,由于时间尚早,职员可以安排窗边座位比我地🥰🥰🥰⚠️餐厅的职员都有帮食客量体温、消毒下双手先安排入座⚠️无得去日本旅行唯有食下日本野补数😫今次我同老公都叫左几款必点小食,第一款绝对是我地都非常喜欢食的明太子玉子烧!香港黎讲算系做得唔错家啦,但始终都系比唔上日本当地新鲜制造的玉子烧好食👍🏻第二款必点小食是我的FAVOURITE 🤤🤤🤤烧鸡泡鱼干!第一次系新世纪广场的丸十食完后一试难忘!食过其他日子居酒屋的鸡泡鱼干但始终比唔上丸十🤭送酒一流!第三款是一口番薯和免治鸡肉串....五粒烧过的小紫薯热辣辣,甜甜的,好好味👍🏻反而免治鸡肉串令我地有少少失望,因为我地系新世纪的丸十是食免治鸡肉棒的,一心以为新都会分店都是一样,所以先叫左两串....我地另外仲叫左寿司食,由于我地不吃生食,所以点左忌廉芝士鳗鱼卷😋寿司上的脆脆令食物口感提升左,忌廉芝士有点heavy,食完都饱饱地😅最后我地都点了一个饭作结尾。这个烧豚肉丼卖相不错👍🏻
⚠️餐厅的职员都有帮食客量体温、消毒下双手先安排入座⚠️
无得去日本旅行唯有食下日本野补数😫
最后我地都点了一个饭作结尾。这个烧豚肉丼卖相不错👍🏻配上一只温泉蛋,真系好日式的食法!烧豚肉烧得有少少过火,皮脂位比较黑,所以都无食皮,下次可以试下其他丼饭。
整体来讲食物水准、餐厅卫生情况都非常好👍🏻会再支持帮衬👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻