是日新界妹揾食到去港岛~原因系因为同朋友去完近筲箕湾既鹤咀郊游就坐叮叮慢慢到湾仔-一落车,利东街充满住节日气氛好靓过条街行多两步就到Sueno喺香港都好少食西班牙菜,就一于试下餐厅有两层,我同朋友一行3人安排坐下层环境都几宽敞,坐得都好松动-先黎个tapas, 虽然啖啖蟹肉,又炸得脆,但比想像中无咁出味,酱汁再多少少比较好Ink seafood paella,虽然碟大但饭量睇落有少少薄不过估唔到睇落少但食落分量都够,始终都钟意墨汁配Paella,个味道刚刚好,带子好够肉地,虾都唔细粒全餐饭最期待既乳猪仔呢个西班牙既煮法又唔错,外皮烤到脆脆地,上枱果刻仲热辣辣出紧烟肉质好嫩口,食落又唔觉油腻相比中式乳猪又系另一种风味加上焦糖菠萝,简直系锦上添花churro外层洒满白同黄糖,嫌甜得济可以点柠檬酱,而我就觉得点朱古力酱系更绝配如果想试下西班牙菜,又唔知去边食好,Sueno都系唔错既选择,起码价格合理,食物质素都唔错食厌其他国菜式可以黎试试新意而员工都好有礼貌,好主动refill 水
是日新界妹揾食到去港岛~
原因系因为同朋友去完近筲箕湾既鹤咀郊游
就坐叮叮慢慢到湾仔
一落车,利东街充满住节日气氛好靓

过条街行多两步就到Sueno
喺香港都好少食西班牙菜,就一于试下
餐厅有两层,我同朋友一行3人安排坐下层
环境都几宽敞,坐得都好松动
crab  popper

seafood  paella

全餐饭最期待既乳猪仔

肉质好嫩口,食落又唔觉油腻
相比中式乳猪又系另一种风味
加上焦糖菠萝,简直系锦上添花

Cochinillo

Churro

食厌其他国菜式可以黎试试新意

而员工都好有礼貌,好主动refill 水
2018-12-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
seafood  paella
Cochinillo