2020-10-20 145 浏览
今日放早,决定同老公仔一齐去撑枱脚,去食咗好耐都未食到嘅麻辣风云👍👍👍话口未完,已经嚟到门口啦,门口仲好大个招牌写住$1口水鸡佢哋而家做紧推广,逢一、三、五晚市堂食,都可以叫$1口水鸡👍唔好讲咁多,即刻想去攞位先😁真系唔好彩了,明明订咗位都满座⋯⋯俗语有话「塞翁失马,焉知非福」楼下虽然满座,但被安排到楼上包间坐,仲正🥳🥳🥳包间入边有独立厕所🚽每间包间入边只有一张枱最大𠮶间包间可以容纳两张枱环境都唔错,够晒清静,冇人打扰,仲有私家电视📺&私人厕所🚾事不宜迟,即刻点𩠌食嘢真系$1一份口水鸡唔好睇小佢$1,原来都算几大碟下,起码有10-12件,鸡肉鲜嫩爽滑,再配上独家配方的口水鸡酱汁,少少辣,适合大众化嘅香港人口味,因为香港人都唔系好食得辣🤣🤣必食小食炸馒头$48之前已经上网search过,炸馒头喺呢度嘅必食小食,所以我都唔例外,因为刚刚经过楼下,真系每枱都嗌咗炸馒头真系唔试唔知佢咁好食,外脆内软,绝对冇夸大成份。出边餐厅都有炸馒头,出边𠮶啲多数得个样,面熟心不熟。呢个真系正到冇得顶,外皮脆卜卜,个心仲系好热好软熟,再加上佢嘅最佳拍档炼奶,赢晒😄嚟到麻辣风云,当然要试吓佢哋嘅主食啦,而我最钟
话口未完,已经嚟到门口啦,门口仲好大个招牌写住$1口水鸡

唔好讲咁多,即刻想去攞位先😁

真系唔好彩了,明明订咗位都满座⋯⋯
俗语有话「塞翁失马,焉知非福」
楼下虽然满座,但被安排到楼上包间坐,仲正🥳🥳🥳
包间入边有独立厕所🚽
每间包间入边只有一张枱
最大𠮶间包间可以容纳两张枱
环境都唔错,够晒清静,冇人打扰,仲有私家电视📺&私人厕所🚾
事不宜迟,即刻点𩠌食嘢
口水鸡
真系$1一份口水鸡
炸馒头
必食小食炸馒头$48
酸菜鱼

嚟到麻辣风云,当然要试吓佢哋嘅主食啦,而我最钟意就系食鱼啦,所以就嗌咗个酸菜鱼啦,不过我哋叫咗小辣,我觉得唔够辣,下次可以尝试吓中辣。
不过份酸菜鱼真系好大份啰,我同老公两个人都食唔晒🤣🤣🤣
真系落足料,够晒份量,绝对唔系好似出边𠮶啲咁呃秤,呢个绝对系鱼肉多过配菜,仲要大大块鱼肉都可以煮到好嫩滑,再加埋佢个汤,真系鲜甜到可以当汤饮的👍👍👍
香辣蚂蚁上树
香辣蚂蚁上树$98
听就听得多啦,不过都系第一次食
觉得感觉都唔错,粉丝炒都好烟韧,肉碎同粉丝炒埋一齐,包保每一条粉丝都有肉碎,好感超口。我系屋企绝对炒唔到呢个𩠌出嚟,所以我一定要食🤣
两个人只系叫咗4个𩠌,已经饱到捧住个肚出来了,下次应该嗌多两个人一齐去食,仲可以试多几个𩠌🤣🤣🤣
咁样食法都只系每人两百几,如果叫多几个人一齐去食,应该平均一个人百零蚊就可以了,仲可以食多几个唔同嘅𩠌👍👍👍
绝对平过返大陆食川菜,起码喺香港食有返个健康保障先😁
2020-10-20
口水鸡