餐厅: 金記冰室 (香港仔中心3期)
资讯:

2021-03-26 161 浏览
香港仔都开左金记冰室,之前已听人讲好食,所以约咗住香港仔嘅细妹一齐食晚餐,座位都好阔落,尤其卡位够舒服,而且新开不久好干净,用 app落单,好方便。见到二人餐好抵食,但系又想食铁板牛扒餐, 我哋都几肚饿,所以就决定叫晒。铁板西冷牛扒配薯菜(烧汁) 牛扒份量足,尚算有肉汁,配菜亦很多,一 壶满满嘅烧汁,可以自己选择淋几多汁。自选小菜套餐(2人份量) 新鲜菠萝咕噜肉用新鲜菠萝好鲜甜,咕噜肉外脆内软,非常有咬口,味道好超水准,见到好多人叫。榄菜肉松四季豆四季豆炒得香脆, 肉碎算嫩滑,惹味够浓味, 送白饭一流。二人餐配上白饭,软硬适中,例汤是没有味精的。餐饮叫咗冻柠檬茶及冻柠乐, 特别一提柠檬茶有茶味,柠檬比一般多。

铁板西冷牛扒配薯菜(烧汁)

自选小菜套餐(2人份量)
新鲜菠萝咕噜肉

榄菜肉松四季豆
四季豆炒得香脆, 肉碎算嫩滑,惹味够浓味, 送白饭一流。

二人餐配上白饭,软硬适中,例汤是没有味精的。

2021-03-23
  • 新鲜菠萝咕噜肉