2022-11-13
平时同女朋友间唔时都会想食自助餐,咁有日就上网见到呢度嘅自助餐,价钱唔贵但好似几好食,就一于去试吓啦。😝去到就好快坐低之后就出去攞嘢,呢度嘢食就分咗沙律区,头盘区,寿司刺身区,牛肉区,面包区同熟食区。🤓咁咪沙律菜呢就两款,而其他配菜呢都有好多,最紧要就系有面包蟹,虾同青口。隔离咗啲酱比你自己攞🤩头盘区就有啲芝士同饼干,仲有啲Parma Ham同埋蜜瓜。如果觉得啲饼干唔除就可以去隔离面包区烘返脆。🥳面包区就有三款包,我最钟意就系牛角包,因为隔离有个Toaster令到啲牛油香味出返晒嚟。跟住就系寿司,寿司有好多款就唔多讲,而且仲可以叫职员帮手切刺身,钟意食三文鱼嘅一定要食。😎咁喺寿司区隔离就有生蚝攞,睇落都几大只㗎,而且仲有柠檬同埋辣椒汁攞,可以令生蚝更惹味。🥰跟住就系肉类区,今晚就提供牛肉,都系叫职员职场切,跟住呢就自己攞芥末同肉汁。😗如果食自助餐,总会有买汤水送,今晚我就系花旗参汤,平时冇乜汤水饮,估唔到食自助餐可以补下。☺️跟住仲有一人一只大闸蟹,虽然讲唔上好大只,但都几多膏,不过醋佢就俾红醋而唔系黑醋。😍呢度埋单都系七百几蚊,都唔算太贵,又近近地咁食一餐自助餐都几正。🤓