2013-12-30 3416 浏览
因为个面包布甸,所以又再次嚟到呢间Habitu The Table……估唔到呢度五点钟系咁多人,不过呢度确实系一个约朋友倾计嘅好地方,装修典雅,柔和灯光照在水晶灯上,感觉分外和谐!今次叫咗牛肉汉堡、肉酱茄子千层、水蜜桃柠檬茶,仲有唔少得个面包布甸。牛肉汉堡卖相真系唔错,个包系意大利包,用牛油烘到好香脆,不过冇咗意大利包嘅松软同香草味。至于牛肉,第一啖咬落到已觉不妙,太干,完全无肉汁,整个包嘅灵魂已经无咗一截。薯条系粗条薯条,应该外脆内软,不过而家结果都系炸得过火些小。成个set除咗沙律菜唔驶煮之外都系煮过咗火,认真麻麻。肉酱茄子千层,原来真系千层茄子,得个底有一层薄薄阔面。肉酱味道浓郁,而个汁味道刚刚好,唔太咸或酸。不过重点都系个面包布甸,真系食极唔厌!又香又热又软又滑,面头金黄色嘅面包,无论色泽或质感都系焗得啱啱好。第一层系焗得脆而薄嘅面包,接住系一嚟讲层软棉棉渗透云呢拿香嘅面包,再而带出最后香浓滑流嘅蛋布甸, 味道唔太甜,就咁食都已经好开心,仲可以点伴随嘅云呢拿,完完全全咁带出整个面包布甸嘅云呢拿香,真系百吃不厌!至于饮品,上次试咗杯曲奇妙趣沙冰都几好,今次想饮D清D嘅,叫咗个蜜桃
至专牛肉汉堡
茄子肉酱千层
冧酒提子面包布甸
蜜桃柠檬茶
至于饮品,上次试咗杯曲奇妙趣沙冰都几好,今次想饮D清D嘅,叫咗个蜜桃柠檬茶,本来估会系用蜜桃茶包冲,但好似唔系,因为无𠮶种人造香料嘅味道,而系淡淡嘅水蜜桃味溶入咗红茶里面,加埋几片柠檬带出清香嘅味道,令人有清新嘅感觉。
总括嚟讲,呢度系饮嘢食小食同甜品嘅好地方,值得得闲再来。:-)
2013-12-28
冧酒提子面包布甸