餐厅: 新南山冰室
资讯:

2023-08-02 716 浏览
本来揾定资料去南山邨一问叫嘉湖噶食肆, 殊不知去到, 佢居然关上门. 见佢左边有间属屋邨型噶茶记叫新南山冰室, 见价钱都系街坊价, 就佢啦. 点左下午茶餐XO干炒牛河$39, 冻饮加$3.有惊喜㖞, 出到尼色泽明, 调味恰到好处, 用韭菜洋葱芽菜伴炒, 牛肉食到唔算韧, 尼个年头,一碟似样噶牛河都唔系话想要就即刻食到㗎.食到咁上下, 忽然见到女侍应攞住一客炒得几似样又知系乜噶嘢出尼奉客, 多口问下, 系南山特色炒丁, 即刻加码追叫左一碟, 尼到昅下, 原来系用火腿虾仁同义烧去炒丁丁面, 但食唔出佢有何特色有何性格, 但总体都算合格噶, 但讲真, 都系XO 干炒牛河胜几筹. 话时话, 尼度D 辣椒油几辣下,我都食开辣㗎,但都觉得几Kun 下,另外,餐厅用噶传统红辣酱(粥舖用𠮶种)太粘稠,已告知侍应, 希望佢哋改善啦, 各位, 写尼篇食评都用左我成四个字, 越坐越冻, 人客也越尼越多, 现在系16:00了, 系时候走人, 再见各位!
2023-08-02
等候时间
13 分钟 (堂食)
  • XO干炒牛河