東歐餐廳

Ivan The Kozak
2025-01-14 865 浏览
近排过开中环,终于有机会黎呢间已经听闻咗好耐嘅东欧餐厅。位置系大馆对面,我哋都行咗一阵先揾到。一出䢂门已经见到好多关于乌克兰嘅旗同公仔,餐厅入面都好多乌克兰特色摆设,应该系老板娘喺乌克兰带返嚟,成个环境好有欧洲小餐馆嘅感觉😍我哋叫咗两个set lunch, 我同朋友都叫咗罗宋汤,佢同平时饮开嘅罗宋汤有啲唔同,比较多红菜头,几得意主菜方面,我叫咗羊扒,个扒煎得好香,同埋唔会臊,怕臊嘅人都食到👍朋友就叫咗芝士牛脷饭,我唔食牛所以冇试到,但朋友话牛脷好冧好入味,大推牛脷饭😆set lunch有包甜品,不过唔记得影相🤣味道偏甜,可能东欧人都比较重口味总结中环lunch 百零蚊有汤有甜品嘢食,主菜质素中上,的确有诚意,有机会都想试埋佢哋晚市😋

罗宋汤

羊扒