2023-08-23 102 浏览
喺尖沙咀开咗一间超人气有猫店员镇驻的甜品店,甜品店楼高两层,风格调皮,有一个大大的霓虹灯名牌,篮球架,猫猫打卡墙身,食鬼游戏玻璃画做装饰。😍🤩新店另一特别之处,系佢哋玩味嘅餐牌,有d甜品都改咗一啲好搞笑嘅名称,落order时都会令你会心微笑,例如:洛重西、佛系芋圆、菠多野结冰(一路向西篇)、榴酷珑等……!糖宫招牌甜品🔥🐱❤️波多嘢结冰(暗黑乱入篇)其实系好多块新鲜菠萝和黑凉粉加上椰果、椰汁,配合原个菠萝,𥚃面有菠萝雪花冰!味道好清新👍🤩雪花冰口感绵滑😍❤️邪榴圆有大大嚿榴梿,榴梿汁,啱晒榴梿控,又有三色芋圆、西米露、小丸子等等🤩口感丰富😍😍😍❤️朱古力心太软伴雪糕当切开微脆软熟嘅朱古力蛋糕,入面热烘烘的流心朱古力缓缓流出🤩最爱朱古力的我👍大爱🥹🥹🥹仲有两个自选既榴梿雪糕喺旁边!❤️椰皇炖蛋白面层有脆脆的焦糖面,原个椰皇配上炖蛋白,必试❤️菠椰菠萝汁呢杯我朋友饮嘅,所以我唔知道味道🤣不过朋友话有椰子和菠萝汁沟埋一齐,酸酸甜甜👍清凉好味道!❤️黄金芋圆糖不甩芋圆、小圆子,好烟韧,加上花生碎🤩微甜,不过比我地打完卡冻咗少少🤣🤣不过都系好好味㗎整体来说,新店地方大,舒服,食完饭去呢度食甜品就最适合,而且有
糖宫招牌甜品🔥🐱
❤️波多嘢结冰(暗黑乱入篇)

❤️邪榴圆

❤️朱古力心太软伴雪糕

❤️椰皇炖蛋白
面层有脆脆的焦糖面,原个椰皇配上炖蛋白,必试

❤️菠椰菠萝汁

❤️黄金芋圆糖不甩

整体来说,新店地方大,舒服,食完饭去呢度食甜品就最适合,而且有两只可爱既猫猫玩,原来猫猫是被弃养的,好彩有店主领养佢哋,❤️而且甜品又好味🤤我以后又多咗个打趸嘅位置了🥹😍🤣真心推介👍
糖宫甜品专门店
地址:尖沙咀金巴利道88号地舖连1/F楼全层
2023-08-21
  • 椰皇炖蛋白
  • 菠冰冰
  • 椰皇炖蛋白(冻)
  • 邪榴圆
  • 朱古力心太软伴雪糕