2023-10-08 138 浏览
一入到店好似置身日本咁 装横同格局都好和风 我地坐系bar枱望住师傅续串烧物新鲜烧完即上碟比我地既感觉真系好好🥰边倾计边享受高质日烧🥳盐烧鸡肾 🐔有份量不是薄薄的 烧到恰到好处 油香四溢 入口外层少少脆 内里烟韧又爽弹又多汁 呢个都值得推介👍🏼横隔膜🐷第一次食呢个部位 又几好食👍🏼师傅烧得好香口 口感有咬劲 肥瘦部位软嫩~五花腩🐷必食烧五花腩 入口邪恶惹味 烧到两边金黄色 脂肪同肉既比例完美 绝对高质素💯芝士明太子鸡肩肉😍呢串系食完一串觉得好正要再嗌多串既鸡肩肉💯首先系芝士明太子酱好香浓 配埋嫩口主角鸡肩肉 系完美配搭👍🏼👍🏼👍🏼牛柳粒🥩入口质感及味道也是极赞 口感软润多汁🤤有浓郁牛肉味 另加上甜甜的日式和风烧汁 滋味一流!烧冬菇🍄样子好似平平无奇 但一咬落去系劲香牛油味 好多汁 应该用左好多牛油去烧 好出色😍推介!鸡汤泡饭🍙好香浓既鸡汤浸泡住和式饭团 仲有大量鸡丝同香葱系面 每一啖饭都好香口~冬天食一定好暖身🫶🏼博居酒屋 (太子)太子通菜街223号丽明大厦地下D号舖#香港#香港美食#打边炉#自助餐#中菜#西餐#日本菜#食物打卡#相机食先#食好西系列#好食#好好食#钟意食#打卡餐厅 #

盐烧鸡肾 🐔

横隔膜🐷

五花腩🐷

芝士明太子鸡肩肉😍

牛柳粒🥩

烧冬菇🍄

鸡汤泡饭🍙

博居酒屋 (太子)
太子通菜街223号丽明大厦地下D号舖

#香港#香港美食#打边炉#自助餐#中菜#西餐#日本菜#食物打卡#相机食先#食好西系列#好食#好好食#钟意食#打卡餐厅 #打卡美食#食评#foodie#yummy#yummyfood#hongkongfood#hkfoodie