2019-06-20
老公今晚带我去九龙城食意大利菜,系佢朋友推介话值得一试。餐厅地方优雅,灯光柔和,有欧洲餐厅feel,好啱静静地倾吓计😉🔸面包篮🥙里面有两款面包,蒜蓉包🥖热辣辣,烤得松脆,蒜蓉味香浓,芝麻包也值得一赞👍🏻🔸蕃茄水牛芝士沙律$128🍅🥗前菜点咗呢个,食材虽是简单但味道出色👍🏻蕃茄鲜甜又大块,水牛芝士份量绝不吝啬😉加点橄榄油及黑醋,简直绝配👍🏻🔸南瓜蟹肉忌廉汤$58看似普通嘅南瓜汤,有香浓嘅南瓜🎃味,汤内仲有一点点嘅蟹肉,绝不简单😘🔸那不勒斯海鲜汤$68一啖饮落去,极浓嘅虾味非常突出😋,海鲜有虾,带子,鱿鱼圈,青口。只青口好大只,唔系急冻𠮶种,系新鲜呀,唔怪得咁鲜嫩,一d都唔嘞㖿👏🏻👏🏻🔸意式风味薄饼 (细) $138呢个pizza用咗大大块嘅巴马火腿,再加埋水牛芝士🧀,番茄🍅,火箭菜,马苏里芝士🧀,馅料多又香脆,平时不大好食火箭菜嘅我都食到唔停口👅🔸烧法国春鸡$188🐔餐牌上写明需时大约20分钟,原来系落咗单先即刻🔥,所以需要等!烧鸡上枱阵阵嘅香味已散发出嚟,🐔皮微脆,肉嫩滑,一d都唔干身,正😍九龙城原来都有咁高质数嘅意大利菜食,下次我要带闺蜜再来🤣
🔸面包篮🥙
🔸蕃茄水牛芝士沙律$128🍅🥗
🔸南瓜蟹肉忌廉汤$58
🔸那不勒斯海鲜汤$68
🔸意式风味薄饼 (细) $138
🔸烧法国春鸡$188🐔
九龙城原来都有咁高质数嘅意大利菜食,下次我要带闺蜜再来🤣