2020-05-06 78 浏览
最辛苦工作嘅一日,就当然要慰劳自己啦, 咁我就同朋友一齐去呢一间为食仔度食火锅。 其实呢一间嘢系朋友介绍,佢事先已经订咗位咁我朋友介绍, 咁当然信佢 ,因为佢系食家。 里面环境都尚算宽敞,都好似一般嘅火锅店咁样,咁其实坐得舒舒服服就ok啦。麻辣鸡煲: 呢个麻辣鸡煲我觉得佢啲鸡都算几滑,而且我净系嗌bb辣,已经觉得啲辣嘅味道都唔错。 辣味恰到好处而且啲鸡都几滑再加埋其他配菜例如有洋葱加埋啲蒜头 ,夹埋嚟食自己、已经觉得好好味,所以其实都唔需要点其他酱料。黑松露鲜虾饺: 食完个鸡煲,我哋就用清汤嚟打边炉, 大概煮五至七分钟左右,啲饺其实都已经可以食,呢个饺我觉得都几好食, 因为啲虾几爽口,加咗少少猪肉,而个主角就系啲黑松露,味又香食嘅都食到有黑松露味,感觉非常良好,如果钟意食黑松露嘅朋友可以试下。芝士墨鱼丸: 呢个芝士墨鱼丸,墨鱼都几爽 同埋食丸都知道钟意大大粒,感觉上啲丸都几弹牙几爽口,大家可以一试。牛边抓: 真系第一次食呢个牛边抓 ,先知道原来系近肋骨位置, 佢呢个牛肉冇乜肥膏 ,但系见到佢好似有少少食到有啲牛筋嘅位置感觉相当特别,而且味道亦都有特别嘅牛味。 真系嘅,你要食过先知道嘅味

牛边抓: 真系第一次食呢个牛边抓 ,先知道原来系近肋骨位置, 佢呢个牛肉冇乜肥膏 ,但系见到佢好似有少少食到有啲牛筋嘅位置感觉相当特别,而且味道亦都有特别嘅牛味。 真系嘅,你要食过先知道嘅味道,因为本人觉得几好味同感觉好特别, 原来食牛都真系有好多part可以食,同埋味道都唔同。 点埋啲酱料 ,又可以食到唔同嘅层次。

最后我同朋友饮埋个菠萝同柚子沙冰就闪人, 我觉得沙冰都唔错,因为食完个麻辣鸡煲杯沙冰解喝而且好饮 。 如果大家行开旺角呢一头可以试下。
  • 黑松露鲜虾饺