2020-06-14
闺蜜相约下午茶,庆祝生日,我一直都好想去呢一间餐厅试吓,咁啱佢哋做紧promotion系openrice book有50% off,咁就拣佢啦!酒店地点唔系太方便,由地铁站行上去大概10至15分钟,加上落雨关系,有啲狼狈。餐厅在酒店的高层,我哋去到某一层就要转一另架lift上餐厅,环境很隐蔽,有点神秘,到达餐厅环境开阳,光线充足,很想出去外面影相,但系因为落雨所以我哋就先坐低,食下午茶。𝐴𝑓𝑡𝑒𝑟𝑛𝑜𝑜𝑛 𝑇𝑒𝑎卖相吸引,但味道一般,好普通,因为抱着期望的心态,所以有点失望。下午茶中,佢哋会攞一个鸟笼出嚟,入边有好多只朱古力蛋,你可以拣一只,搞烂咗,有机会中餐厅coupon。餐厅员工很细心解释呢一只雀仔嘅由来,原来呢一种雀仔有时会喺餐厅出现,而餐厅个名就用咗呢只雀仔!呢一个主题下午茶,会附送一件小礼物嘅!Richard X. Zawitz好彩食完下午茶,停咗雨,咁就可以出去影两张相😊整体来说,环境舒适安静,可以好好享受一个下午,服务员态度友善殷勤,但食物质素有待改善,半来讲,很不错的选择👍🏻
呢一个主题下午茶,会附送一件小礼物嘅!
Richard X. Zawitz
好彩食完下午茶,停咗雨,咁就可以出去影两张相😊