2022-06-14
苏妈苏妈其实都唔陌生,我都好想去食肉骨茶,但系自从呢个品牌开咗酒吧之后,成件事就变得不一样,有南洋新加坡、马来西亚色彩嘅fusion cocktail,绝对令我非常想去试:餐厅本身嘅装潢非常典雅,店员亦都热情招待;特别想提一提嘅系,呢度距离地铁站非常近,只系1分钟嘅距离;餐厅嘅餐牌,特别系Drink Menu,会清晰地显示𠮶一款酒嘅特性,甜、酸、苦,一目了然;呢一杯系Oolong Gin Fizz,清新嘅乌龙茶,配上青瓜,加埋有薰衣草味嘅泡,非常清新同埋易入口;之后就系Chocolate Sour,红酒底配上Whisky,再加埋朱古力粉,同埋一旧棉花糖,一啖棉花糖,一啖Cocktail,苦中带甜,非常好。最后就系一杯Durian Kiss,丰富嘅猫山王郁,加上Baileys,一路食嘅时候,啖啖都系好香嘅果肉👍