2018-12-05 285 浏览
次次行亲过嚟都好多人排队,今次因为落雨,系一个人都冇,我非常顺利咁买到一底原味鸡蛋仔,可能因为冇人买,个姐姐应该整定晒,等有人买就可以即刻畀到人,所以成个过程,我完全唔驶等,即买即走,亦都可能因为呢个原因,我反而有惊喜,点解呢?我话晒都系鸡蛋仔fans,食蛋无数,但点解食咁多间都唔觉得够脆?其中一个原因就系吹得唔够透气,一出炉,系咁易吹两吹就入袋(因为赶住畀客),所以一定会腍,但系佢呢底应该已经吹得好透,所以系好够脆,兼且,佢系我食咁多鸡蛋仔之中,整得最薄,即系落少啲蛋浆,但系佢嘅比例算系标准(有好多舖头都系全粒都系蛋浆),呢间做到一半蛋糕,一半空心(边边位有啲蛋浆少咗啲),咁变咗空壳多咗,自然就够脆,而唔系硬𠮶只脆,同埋都有蛋味,不过唔多,整体嚟讲系好食嘅

外卖自取