2016-05-03 3122 浏览
串烧,对我而言,系一点都唔饱肚,可能因为我喜爱食饭,但突然想起好似真系好耐冇食过串烧,于是约左朋友一齐食,而哩间既串烧系我一直都想试既其中一间,原因系因为真系几有名同间中我会见到身边既朋友POST哩间既串烧,所以先好奇地想试下我地提早一星期已打电话去订位,幸运地有位(因为听闻几FULL) 我地睇左张叫餐纸好耐都谂唔到叫咩好,因为实在太多选择,最后我地简左以下几样..柚子汁烧猪颈肉:食第一口,好特别,原来柚子汁同猪肉都几夹,烧得刚刚好,唔会老同腻烧牛俐芯:好好食,我平时食开都系薄切个种,同埋好似会烧到好老咁,但佢哩度既牛舌系烧到半熟同埋好有口感 烧甜蕃薯: 一般所食到既甜同冧,无咩特别烧白鳝:好食,烧得好冧同好入味,本身个酱汁唔同平时烧汁既味,可能系哩度独有既芝麻炸鸡翼:我地系佢地个PAGE见到话我地只是叫一句"叫我LEUNG X首"就可以每人免费有一只,几好食一带一露:好好食,当然卖相好靓之余,味道好新鲜好夹,海胆同青瓜沙拉捞埋一齐食好鲜甜,带子好大粒,我同朋友一齐SHARE左一半,配左黑松露好好味烧菠萝:烧得刚刚好同好甜好多汁,意想不到咁大份,我以为得2-3块,估唔到有咁多旧京烧银鳕

柚子汁烧猪颈肉:食第一口,好特别
,原来柚子汁同猪肉都几夹,烧得刚刚好,唔会老同腻
柚子汁烧猪颈肉
烧牛俐芯:好好食
烧甜蕃薯: 一般所食到既甜同冧,无咩特别
烧牛舌同烧蕃薯仔
烧白鳝
芝麻炸鸡翼
一带一露
烧菠萝
京烧银鳕鱼:超好食
完全入口即溶,哩个真系必叫
系2-3人份量
京烧银雪鱼
黑松露蟹肉炒饭: 平想食到既炒饭,加左黑松露令炒饭出左,味道几好
黑松露蟹肉炒饭
整体上,我觉得串烧店来说,真系几好食,虽然价钱系中上价位,对我哩d打工仔黎讲,间唔中一次都ok既,但食入口个刻真系会有叮一声既感觉

2016-04-28
柚子汁烧猪颈肉