2020-06-11
行完ikea,本身想过海之恋食Ruby Tuesday,但问左果边无泊车优惠,落左八米半商场地下就开始稳野食,见到呢间logo几得意就行左埋来,再睇埋个meun就决定是你了。先讲下个meun先,分类同种类都安排得几好,可以睇下D相,以我自己来讲,每个分类都有我自己岩食嘅,因为本身自己对台式烹调风格系几buy嘅,以每个分类嗌一样野都可以嗌到成台野,哈哈咁今次人唔多,就嗌左<古早味新竹炒米粉>一早知古早味系唔知咩味,成日都见到古早呢个term都唔系好明,见唔系好多地方有古早米粉所以就嗌,作为头盘位置经研究埋今次发现,古早味我自己认为大概系同广东家乡炒乜乜个意思差唔多😂😂唔知岩唔岩😂😂其实全日储储埋埋好多个饿,唔只错觉定咩,好好味,有好多料一齐炒肉碎米粉,当中有西芹添,唔要西芹嘅可以留意下,分量两三个人食算啱啱好<秋葵酱爆嫩猪肝 >呢个系因为好中意食猪肝所以嗌,一到见到好多秋葵,好健康啊,搭唔健康嘅猪肝加超级BB辣真系好夹,好惹味<皮蛋豆腐>一个觉得唔洗煮嘅𩠌,配独家偏甜酱汁,搭埋最正嘅肉松,为第三碟来嘅头盘,可以好好配米粉秋葵一齐食,饭都应该
咁今次人唔多,就嗌左
<古早味新竹炒米粉>
古早味新竹炒米粉
<秋葵酱爆嫩猪肝 >
秋葵酱爆嫩猪肝
<皮蛋豆腐>
皮蛋豆腐
一个觉得唔洗煮嘅𩠌,配独家偏甜酱汁,搭埋最正嘅肉松,为第三碟来嘅头盘,可以好好配米粉秋葵一齐食,饭都应该ok,不过今晚无要饭
<肮脏朱古力珍珠奶茶(热)>
肮脏朱古力珍珠奶茶
本身谂住最快到,但系waiter来问last order先知未比我地,因为行左一晚ikea好冻先嗌热,样好靓嘅,整体感觉唔太腻,珍珠系配细粒珠,烟韧QQ弹牙,颗粒数都偏多,见到隔离台有嗌冻嘅,如果唔系身冻,嗌(冻)应该好味D挂。
埋单总共2百几
ps环境几好打卡嘅,有个logo墙几得意,特色野饮个杯logo都系,配埋整体装修系几得意,同坐得都舒服,我觉得人少人多都适合来,主因因为自己觉得野食唔错👍🏻