2021-03-12
好耐冇食过buffet啦!呢日就同老公到嘉湖海逸酒店嘅纽约纽约餐厅刷餐劲嘅!餐厅地方宽躺唔会好迫,佢哋安排咗梳化位置俾我地,坐得几舒服。以海鲜为题嘅[海鲜「味」力自助餐],真系有超多海鲜美食,包括冰镇新鲜美国生蚝丶龙虾丶松叶蟹爪丶翡翠螺、蓝青口及冻虾,特别推介热盘嘅酥皮海虾焗带子,及超creamy黑松露蟹肉忌廉汤。而餐厅仲每人送上一只芝士焗龙虾,芝士配上啖啖肉真系令人好回味!呢度食物种类繁多,有沙津丶寿司丶刺身丶车仔面同好多不同嘅热盘,而且食物有一定水准,每款食少少都已经超饱!饮品任饮,柠茶丶奶茶丶咖啡丶果汁丶汽水通通都有。对我来讲buffet嘅甜品区都好重要㗎!呢度甜品都唔少,有多款蛋糕丶布甸及朱古力喷泉,仲有唔同口味嘅马卡龙,雪糕就有Dryer’s及Movenpick,最后当然唔少得新鲜水果,为呢一餐画上完美句号!呢度嘅食物refill快,唔会有争食场面,而不得不赞佢哋嘅收碟速度都好快。购买自助餐券仲有8折优惠,只需四百几蚊就食到个咁丰富嘅dinner buffet,CP值甚高!
饮品任饮,柠茶丶奶茶丶咖啡丶果汁丶汽水通通都有。