更多
2021-11-09
312 浏览
好耐冇出街食中餐,朋友拣左位于观塘工厦的私房菜,位置好方便D出口1分钟就到。第一次食私房菜,非常有惊喜,下次带屋企人食!茶熏流心蛋伴黑鱼子酱配厚切茄子-流心蛋茶熏味好足,流心效果101分,光食只蛋已经好满足-茄子上下都有一层烟韧的炸过的coating,脆得黎再加上厚茄子的质感,好有层次感原盎炖汤-哈密瓜螺头黑毛豚肉汤: 好清甜好足料,螺头都有两大粒,料都食得返-海底椰鳄鱼肉汤:好清润的感觉,唔油大孖头抽鹅肠-鹅肠非常爽脆!简单头抽加芽菜已经好正虾球水芙蓉-底系蛋白,好似炖蛋咁好滑-重点系只虾球,非常爽口弹牙!食到海虾的味道澳洲大芦笋黑松露酱炒鲜百合-冇谂过呢啲材料炒埋一齐加黑松露酱会咁夹,加埋南瓜肉食又另一返风味-大芦笋名符其名好大条好爽甜香煎北海道带子海中宝-外面系手打虾滑,入面系北海道带子,一咬落去带子汁出哂黎,鲜!米王有机时令菜-估唔到汤底真系有米味!大红大紫炒饭-红系用左红菜头汁,紫系加左紫薯,非常健康的炒饭姜汁擂沙汤丸-好耐冇食过咁有惊喜的中式甜品,汤底姜味好浓好浓,汤圆超级流心,出色过街外好多专门做中式糖水店!
茶熏流心蛋伴黑鱼子酱配厚切茄子
香煎北海道带子海中宝
香煎北海道带子海中宝
13 浏览
米王有机时令菜
-估唔到汤底真系有米味!
米王有机时令鲜菜
14 浏览