2021-04-20 482 浏览
终于遇到一间颠覆左我对纯素食物既餐厅啦😍 仲要系一间好靓嘅Cafe 一定要介绍比大家😍 平日下午依然有唔少人慕名而来打卡 佢哋有两个铺位 自助型式 一边落order 另一边坐低慢慢食😜 食完记得清理返垃圾同将托盘归还🤓食物方面 我地今次就试左新推出既黑松露酱大啡菇芝士牛堡配牛油果沙律🥗 仲有猪柳芝士墨西哥卷🌮️ 黑松露酱大啡菇芝士牛堡用上竹炭bagel 口感好烟韧👍🏻 第一次试impossible 植物牛肉好有惊喜 一直觉得纯素肉都偏重豆味 唔系食开素食既人通常都唔系好钟意 食唔惯🤫 但系impossible呢块牛汉堡除咗口感比较结实 味道真系好好 加上juicy大啡菇 芝士同清新嘅沙律酱 成个bagel都好出色😍 猪柳芝士墨西哥卷好大件 入面除咗有impossible猪柳 仲有芝士 沙律酱 蕃茄 青瓜 生菜 红萝卜丝同羽衣甘蓝🥬 因为用左大量蔬菜 食晒都唔觉得好Heavy 真系好清新👅 同样猪柳味道一流 完全唔似素食 成个墨西哥卷都好有惊喜🥰嚟到当然都要试吓佢哋纯素蛋糕啦🤤 我地就试左无麸质朱古力蛋糕同抹茶红豆蛋糕🍰 无麸质朱古力蛋糕超好食‼️ 素食蛋糕无蛋无奶 口感通常会偏硬 但系呢个
食完记得清理返垃圾同将托盘归还🤓

黑松露酱大啡菇芝士牛堡配牛油果沙律

猪柳芝士墨西哥卷

无麸质朱古力蛋糕超好食‼️ 素食蛋糕无蛋无奶 口感通常会偏硬 但系呢个朱古力蛋糕口感仲好湿润松软 而且朱古力味好浓 又唔太甜 十分推介🤤
无麸质朱古力蛋糕
而抹茶红豆蛋糕口感的确比其他蛋糕硬d 但系蛋糕夹杂着大量红豆 红豆好腍好甜 完全弥补左蛋糕偏硬口感问题😜 cream都好幼滑唔腻 好食😋
抹茶红豆蛋糕

饮品方面我哋就拣咗Banana Mango Smootie同Passion Fruit and Chia Seed Soda🥤 Smoothie 闻落已经好香香蕉味 饮落偏重燕麦奶味 唔算好甜👍🏻 Passion Fruit and Chia Seed Soda就fresh 感觉比较似柚子蜜味🤣 加埋奇亚籽 好饮又健康🌟
黑松露酱大啡菇芝士牛堡配牛油果沙律
猪柳芝士墨西哥卷