2015-09-14
去元朗试新野,餐厅的座位唔多,去之前睇过食评,食评推介无味精,龙虾汤,一于试试,同朋友各叫左2个set,朋友的忌廉汤普通,龙虾汤要再加钱,试左真系足料,有海鲜,一试难忘,仲有哈密瓜同ham的前菜,份量普通。之后上主菜,朋友的鹅肝拼猪仔骨意粉好香,猪仔骨好juicy有烧烤的味道,意粉有青酱同波菜味,可惜意粉分量唔够多,大食的朋友未必够,女士就刚好有多。另外叫左个露荀大虾珍宝菇x2还拼了薯角,味道的确唔错,但是同真正宝菇的距离仲差好远,相比之下肉类个餐比较吸引。最后点餐饮,有普通饮料同果汁,特饮、咖啡就要补差价。问一下侍应的推介,对方对答如流,待客至诚,之后选左冻黑朱古力同冻白朱古力,朱古力几香浓,杯面舖上四分一cream,黑朱古力仲有朱古力粉,朋友觉得白朱力好滑,但相比之下黑朱古力较有层次。是次两人光顾唔够300蚊有找免加一,以西餐而言味道唔错又无味精,值得推介。