餐厅: 喜喜冰室
资讯:

2018-11-27 612 浏览
环境:餐厅主打怀旧冰室风味, 室内室外环境都经过设计, 好有心思. 餐厅门前摆左一张乒乓波枱, 仲有几个怀旧摆设, 未入去都有d 80年代感觉, 入到餐厅, 当然唔少得佢出名既小巴卡位, 的确整得几靓, 都难怪咁多游客专程黎到呢间冰室打卡.食物: 第一次黎喜喜冰室, 叫左佢个招牌黑白多士, 鸡肶西炒饭同冰室必食既红豆冰. 首先讲讲佢个黑白多士, 我个人认为味道一般, 唔系特别好食, 同平日茶餐厅既多士差唔多, 可能用番花生酱会好食d. 至于鸡肶炒饭, 我觉得整得唔错, 不过不失, 鸡肶炸得脆口, 炒饭底亦唔错, 茄汁味浓. 最后要讲下呢间既红豆冰, 本身见佢用刨冰整红豆冰都有期待, 但饮完觉得味道一般, 仲有少少怪味, 可能莲子或红豆唔够新鲜, 所以红豆冰系有d 令人失望.价钱:价钱比坊间茶餐厅贵, 红豆冰$36, 多士同炒饭$20-$50, 可能名气既关系, 不过论餐厅设计的确有心思, 可以黎试试, 至于食物质素, 我认为要花多点心思先对得住个价钱.

环境:

, 都难怪咁多游客专程黎到呢间冰室打卡.

食物:

首先讲讲佢个黑白多士, 我个人认为味道一般

黑白多士

黑白多士