2021-10-04
【#肥波茶记系列】🎈之前睇YouTube介绍呢间一冰厅,见到佢个粟米忌廉汤通心粉好想试,结果⋯⋯🎈去到around 2:15pm,落单时姐姐话已经无哂粟米忌廉汤⋯⋯非常失望!咁唯有拣其他野食啦😞🥢肥成:沙嗲肥牛一丁🍜+炒蛋🍳+加左$12将厚多士转芝士火腿牛角包🥐🥢肥波:沙嗲黑豚通粉🍲+炒蛋🍳+厚多士🥪🎈先讲粉面,沙嗲味一般无咩惊喜;我𠮶碗系有明显嘅辣味但肥成话佢𠮶碗无。通粉唔系我地喜欢嘅坑纹通,不过煮得都ok,唔会太淋。火腿芝士牛角包🥐正常,不过牛角包似摆左一阵,因为个包已经系塌左落黎,唔系挺身𠮶种‼️🎈炒蛋系最失望嘅野,肥成食左一啖已经唔肯再食(好少有野佢会唔肯食,真系好少有咁嘅情况😱)佢话原因系份炒蛋一食入口就好腥,由于佢对腥味系超级抗拒,所以真系食唔落‼️(但系点解蛋会有腥味呢❓)其实我𠮶份我就食唔到有腥味,不过我𠮶份炒蛋就好多橙红色嘅蛋液系面(好老实讲其实都几生下😓),可能炒多一两下会岩我多啲😂🎈结论系:如果系如果系附近返工我会去买lunch食,但特登搭车再去就未必了🥢📍一冰厅 @yatcafekbmenu @yatcafe 📍九龙湾宏冠道6号鸿力工业中心A座地下2号舖
🥢肥波:沙嗲黑豚通粉🍲+炒蛋🍳+厚多士🥪
📍一冰厅 @yatcafekbmenu @yatcafe