2023-08-17 107 浏览
突然间,好想食串烧,系朋友嘅推介之下,专程嚟到呢间喺柯士甸附近嘅串烧店。虽然店舖名有个川字,以为系比较中式风格,但原来入到舖头之后觉得比较似日本嘅居酒屋。佢嘅餐牌选择真系非常多。 整体来讲,串烧嘅质素都几好,唔会太重口味,食完唔会口渴口干。《烧鲜白鳝》$68最钟意嘅串烧之一,烧白鳝都几厚身,咬落去多汁,同埋有鱼味,唔会因为过多嘅酱汁而抢走咗个鲜味。《川辣酒煮东风螺》$68东风螺好入味,而且食唔到有沙,所以都新鲜,呢个唔系太辣,所以可以嗌。《烧腐皮黑松露海鲜卷》$42呢个唔系周围都食到嘅串烧,本身都钟意黑松露嘅,我觉得几有新意,好香黑松露味,食落弹牙,唔错。《烧日本豚肉肠拼盘》$48呢个肠仔比较幼身,但系烧得好似脆皮肠咁,好好味,咬落有汁!《黑松露芝士牛油焗金菇菜》$48食串烧一定要食金菇!除咗牛油之外,仲有黑松露同芝士,而芝士喺铺喺最底,可以成块整起佢黎食,好正,金菇综合晒呢几大精华,好好味。《日本蟹肉炒饭》$138听闻呢度嘅炒饭都唔错,所以试咗呢个蟹肉炒饭,份量都几多,同埋每一啖都食到蟹肉,足粒,粒粒分明,推介。其实仲有好多串烧,不能尽录,整体嚟讲呢间串烧店质素真系唔错,有机会会

《烧鲜白鳝》$68

《川辣酒煮东风螺》$68

《烧腐皮黑松露海鲜卷》$42

《烧日本豚肉肠拼盘》$48
呢个肠仔比较幼身,但系烧得好似脆皮肠咁,好好味,咬落有汁!

《黑松露芝士牛油焗金菇菜》$48

《日本蟹肉炒饭》$138

其实仲有好多串烧,不能尽录,整体嚟讲呢间串烧店质素真系唔错,有机会会再帮衬。