朋友生日话要再黎食,今次同埋小朋友一齐食,我地有7个人,叫左好多个𩠌食。~先黎个自家制金汤豆腐,外脆内软,一碟有8件有两款錎,一款系豆腐,另一款系玉子豆腐,底层系南瓜汁,我通常都会淋汁一齐食,好有口感又脆又软,面层的紫菜又好食。~煎蚝饼,煎到很金黄色,圆形饼,面层似蜂巢入口很松化,唔同平时食潮州菜的蚝饼,可以一试啊…~灼虾,必叫,虾又大只,份量又多,呢个价钱,其他地方食唔到,真系好低食。~蒜蓉粉丝蒸圣子,个圣子都大只,煮的时间刚好,唔会过熟,好入味。~蒜子骨,刚到已闻到很香的味道,入口有些辣,我用纸巾印干面𠮶层辣味,我唔系太食到辣,但朋友话唔算辣,但都系𠮶人口味啦…值得推介。~脆炸金沙虾球伴沙律,必叫,面𠮶层咸蛋黄浆很脆好入味,内层的虾都很大只,十分推介啊…~最后叫左个白菜仔同豉油皇炒面,个炒面,一定要食,炒得好好食,但要等好耐,次次叫都要等差不多半小时,下次一定要落头轮单,即刻叫定炒面先。

金汤豆腐
煎蚝饼