2018-01-21 58 浏览
今日同朋友聚会,提议黎这间Season Plus,入到餐厅感觉好舒服,好阔落,仲带有一些浪漫情调。餐牌上既食物种类都好多,价钱合理。我们选择了最强人气number 1,生蚝12只连意大利白酒一枝。生蚝好新鲜又肥美,拎到上枱见到条边仲郁郁下,味道鲜甜,海水味适中,配埋白酒系一流既享受!之后当然有order埋最强人气number 2啦!慢煮美国安格斯牛柳12oz,厚切既牛柳煮到5成熟,每一啖咬落去都系肉汁,牛味唔算浓但肉够嫩。配埋旁边萍果一齐食,既清甜味又能够带出牛柳味道。萍果系烧过既,减少左酸味。小食系芝士黑松露焗大蘑菇,焗蘑菇色泽好吸引呀,切开已经好多汁流出黎,食落口超级juicy呀。仲有面头既黑松露好香,呢个小食真系无得弹!