2021-12-11 188 浏览
通常同朋友食中菜,坐圆形枱容易倾偈,可以聚首一堂。今日想食小菜海鲜旺角区好方便坐低表演赛睇吓有咩好食嚟呢度一定叫海鲜因为佢都几多海鲜款式紧我哋拣咗号餐在散叫一啲食物佢有啲前菜小食,拣咗白灼系列,有猪肚、海哲、水鱿鱼。呢啲真系唔系好多酒楼有得食,旧式风味小食。有少少打冷feel。海鲜拣咗几款,包括蒜蓉粉丝蒸大元贝、清蒸虎杉斑、豉汁炒蚬、椒盐鲜鱿、酥炸桶蚝、金沙虾球。有蒸有炸。我钟意大元贝肉质爽口,粉丝充满蒜蓉味。炒蚬好惹味,每人食少少都几满足。椒盐鲜油椒盐香,鲜鱿好脆。炸蚝炸得唔错,啖啖鲜味。蒸鱼都几好,啖啖肉,够大条,新鲜好食!金沙虾球应该好多人都钟意食,咸蛋味几香。糖水仲有我最钟意嘅番薯糖水,较多番薯好味。