2011-09-28 18 浏览
我总共黎而到黎过三次!我本人系一个为食之人,成日都钟意周围揾野食,但因为我对牛奶敏感既关系,我系吾食得雪糕!第一次:同朋友系千色个边行行下街,见到有间粉红色既铺好靓就行去睇下!行到过去店员就比左个吾记得咩味我试,我就同佢讲我对奶敏感,佢就比左个芒果雪芭我试,同我讲雪糕同雪芭既分别,我先知道原来雪芭系无奶既成份!我试完芒果觉得好香芒果味,之后好吾客气咁试左几只味!我个朋友都试左好多店员都好好招呼吾黑面,仲一路单我地讲解每只雪糕既分别同做法,到最后我先见到有血橙味,个血橙令我一试难忘,同我系尖咀食过既血橙dessert一样好食到傻!吾洗拣就食而个,杯装会送配料加酱汁,店主推介左芦荟比我,酱汁就吾要了!朋友要左开心果加可可脆,佢话好香浓 可惜我试吾到!第二次:我带男朋友黎食,男朋友钟意食好酸既野,佢地推介左青柠,男朋友试左就话ok就叫青柠加血橙(芒果汁 + 椰果)。男朋友:乜野系血橙?西柚丫?我:你问下人,我只系识食!(笑)店员听到笑左一笑之后同我地解释,血橙系意大利西西里红橙做,营养会比橙高同多汁啲,味道会同一般既橙吾同啲 浓味啲!(大约系啦,我挂住食紧吾太记得)个青柠食第一淡就可以,之后

男朋友:乜野系血橙?西柚丫?
我:你问下人,我只系识食!(笑)

个青柠食第一淡就可以,之后太酸,我顶吾顺!但男朋友话好正!谂吾明点解会觉得吾酸嫁!!

芒果汁似系新鲜芒果打成,不错

第三次:今次我一去到佢地已经认得我,可能我两次去都好多野讲!

店员:琴曰血橙卖晒,不过今日番左货,仲有新味应该岩你!

听到好Warm!
今次我食血橙加红桑子加水晶珠 吾要汁
红桑子个味好特别!酸得黎有微甜,好过青柠,但男朋友都系话青柠好啲,要买番青柠,咁分开买啦

佢地服务好好,好亲切,我会继续去帮衬
积分卡
积分卡