2024-05-02 374 浏览
西环坚尼地城向来不乏美食,今日就去咗爹核士街,戈度一带好多西餐厅,去咗一间叫42nd Davis,员工服务态度超好!食物CP值好高,会令人有意欲再去👍🏼呢度嘅小食好就好在可以叫半份或者全份,想食炸鸡翼同fish and chips,小朋友才会选择,叫两份半份就可以全都要😆炸鸡翼沾上烧烤酱香口滋味🔥Fish and chips炸鱼鱼肉嫩滑🐟薯条脆卜卜🍟好耐冇食Carbonara,将蛋黄同意粉捞匀后,意粉十分creamy💛仲有烟肉同parmesan cheese,几样组合搭配向来好match。主菜方面叫咗份rib eyes🥩生熟程度拣咗medium,牛扒烧得好香,牛味香浓,medium生熟度仍能保持吾少肉汁喺里面。客人可按自己喜好沾上芥末酱💛少少辣更滋味。最近天气炎热🥵餐厅因应季节,推出数款smoothies,我地分别试咗芒果🥭同朱古力味🍫芒果味吾酸好清甜,牛奶味明显🥛朱古力味较甜,我中意芒果味多啲💛另一半叫咗杯Virgin Colada,由椰奶🥥菠萝🍍椰蜜制成,椰子味香浓,有菠萝酸甜味道,成个组合感觉十分清新。

2024-05-01