2024-01-04 38 浏览
🤭最近公司无咁忙,终于可以同两位同事一齐食好啲,黎到公司附近呢间餐厅食西餐。配合柔和灯光,整间店舖以高档感觉😉首先试下D 小食和炸物:👌🏻 烤虎虾泰式金柚沙律 👌🏻烤虎虾泰式金柚沙律,开胃爽口得嚟又充满异国情调🌏。眼前呢盘沙律色彩缤纷,一睇就知道系用心准备嘅。啲烤虎虾色泽鲜艳,烤到啱啱好,肉质弹牙又带点喷香嘅焦香🦐,简直系海鲜控嘅天堂。同埋,当虾肉嘅咸香撞上泰式金柚嘅清新,真系一绝配搭!金柚肉嘅微微酸甜,伴随住果香,同烤虾嘅海鲜味道简直夹到唔得㗎😋。轻轻咬一啖,即刻感受到果肉滋味同虎虾鲜嫩,令人食欲大增。而且,沙律里面啲青瓜、蕃茄啲新鲜蔬菜,都为整体口感带嚟清脆嘅层次感🍅🥒。伴随嘅泰式酱料既开胃又唔会过于重口,色泽金黄诱人,令整个沙律嘅滋味层出不穷。整体嚟讲,呢个烤虎虾配泰式金柚沙律无论视觉定系味觉都系一场盛宴🥳。食得出厨师嘅细心同创意,每一啖都充满惊喜。系夏日炎炎嘅日子里面,食一盘咁清新又解暑嘅沙律,简直系享受😄。一试难忘,真系正👍!牛油果蟹肉他他,加入了牛油果和蟹肉等食材。👌带有一丝甜味和咸味的平衡。姜丝番茄清汤煮活蓝青口(全份) 呢个非常鲜味👌🏻最后食埋呢个义大利泰国风情蕃茄香蒜

牛油果蟹肉他他,加入了牛油果和蟹肉等食材。👌带有一丝甜味和咸味的平衡。姜丝番茄清汤煮活蓝青口(全份) 呢个非常鲜味👌🏻最后食埋呢个义大利泰国风情蕃茄香蒜脆包,番茄唔会酸,个包好香脆。